Imagologga beskuren

Kraniosakral terapi - Mni stillness

Kraniosakral terapi är en mjuk manuell behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin av den amerikanske osteopatiske läkaren William G Sutherland. I USA och England har studier och dokumentation visat att denna terapiform kan ha en god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. Sedan början av 1900-talet har Kraniosakral behandling utvecklats till en medicinsk behandlingsmetod i USA och England. 
Behandlingen sker påklädd i huvudsak i vilsamt läge liggandes på rygg. Den kraniosakrala mekaniken är en fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Med ett mjukt, lätt tryck "avlyssnar" terapeuten kroppens rörelse och återställer spänningstillstånd i alla kroppsvävnader; muskler, leder, ryggkotor och organ via bindväv (fascia). 
Klienter upplever ofta en positiv reaktion även på mentala problem under och efter behandling.

Kostnad: 500 kr (elevbehandling med reducerat pris t o m maj 2018). Fr o m juni 700 kr

Kontakt
Malin Helltén
tfn 0707-352352
mnistillness@gmail.com

FB: @mnistillness

Behandlingstider
Behandlingstider kan variera, men tiderna på Imago är främst fredag eftermiddag/kväll och söndagar.
.
Bokning görs genom kontakt per tfn, sms eller mail ovan.


 

Svensk klassisk massage

 

Svensk klassisk massage är en djupgående massage som får dig att slappna av, släppa stress och som löser upp spänningar i kroppen. I dagens samhälle är det extra viktigt att varva ner och ta sig tid att ge sig själv en fin stund. Regelbunden massage har visat sig motverka trötthet, smärta i axlar och nacke. Massagen löser upp spänningar i kroppen, mjukar upp spända muskler som får blodgenomströmningen att öka och man blir lugn. Vi har en dialog vad just du behöver i stunden. Efter massagen finns det tid för avslappning och något att dricka. Varmt välkommen!

Jag erbjuder;
Halvkroppsmassage 30 min: 400 kr
Helkroppsmassage   60 min: 650 kr

Tider att boka:
                         tis   12:00-14:00
                         ons 08:30-10:30

Kontakt Josefine Lindvall 
josefinedelfin@gmail.com 
0733-721450


 

EnergiBalansering
 

Jag använder mig av Reiki som grund men lägger till andra läkande beröringar så som
t ex akupressur och andningsinstruktioner beroende på dina behov. Kanske märker vi att din kropp behöver vila några minuter i en specifik yogaposition. Behandlingen utförs på en infraröd värmemadrass för att skapa ännu mer avslappning hos dig. 

Reiki är en gammal japansk friskvårdsteknik. Reiki utförs genom att jag lägger mina händer på dig med lätt beröring eller håller mina händer en bit ifrån kroppen. Du är fullt påklädd. 
Liksom akupunktur och andra alternativa metoder arbetar Reiki med att stärka och balansera den energi som ständigt flödar i våra kroppar. Det som inom yogan kallas Prana. När energin inte flödar fritt påverkas vår hälsa och vårt välbefinnande. Genom mjuk och stillsam beröring aktiverar Reiki kroppens eget lugn-och-ro system och produktionen av endorfiner ökar.

Reiki används bland annat för att lindra och lugna vid stress, smärta, spänningar och utbrändhet. Metoden är också till god hjälp vid sömnsvårigheter, för ökad kreativitet och självkännedom, vid balansering och utrensning av gifter och slaggprodukter. 
Alla behöver få en energipåfyllning då och då. Liksom fysisk massage är bra för leder och muskler är Reiki bra för din inre cirkulation och återhämtning.


Kontakt:
Maria Eng
maria@studiovira.se
0736-413146


Prova på erbjudande:
45 min: 350 kr
2 tillfällen à 45 min 600 kr


Tider: När det finns lediga tider i studion och när du kan. 
Bokning görs genom kontakt per tfn, sms eller mail ovan.