Imagologga beskuren

evenemang och workshops
 

"Strike a pose" 6 juni kl 10-13


Asana- (positioner), andnings - och meditationsworkshop med gästlärare Mithila Kara
@ yogamonks.

pris: 540 kr
Sista anmälan 30 maj
Anmälan: Frida 070- 24 72 142
maderakkan @ gmail.comI den här lättillgängliga klassen leder Mithila en diskussion kring de yogiska sambanden mellan yogapositioner, andning och meditation:
Hatha yogans VAD, HUR och VARFÖR.

Med förunderliga, undersökande och flödande rörelser, signifikativa för yogamonksmetoden, applicerar vi teorin på praxis för att kunna erfara sambanden och föreningen mellan yogaställning, andning och sinne.

När workshopen är över har du lärt dig flera användbara sätt varpå du enkelt kan integrera den djupare läran in i din dagliga yogaträning och på ett sätt som passar din personliga nivå.

Låt dig inspireras av Mithilas sprudlande energi och innerliga hängivenhet för yoga. Upplev hennes unika förmåga att undervisa en djupsinnig lära klart och tydligt  och med mycket humor! 

Mithilla undervisar på engelska. Men eftersom hon också talar svenska går det bra att ställa frågor och kommunicera på svenska!
Workshopen är öppen för alla nivåer av yogautövare och  de som är nyfikna på hathayoga.

”The movement of spirit and the existence of something other than meets the eye has always made sense to me and to convey that vision with joy is my gift and I am happy to be of service in sharing this vision with you. With deLight as the guide life becomes a smooth flow of challenges, growing in tune with the Universe. It is an active choice to change myself. This daily choosing of Flow is to me Sadhana, the daily spiritual study and practice. The time committed to it I find is returned, multiplied, in energy, serendipity and awe.”

Many years in the field of yoga via Buddhist practices and yogic practices as a student and over 10 years of teaching experience Mithila is since 2010 dedicated to her personal path of spiritual practice with Guru Kriyaji (www.kriyaji.com) and with her work and yoga practice with Jonathan Monks - the founder of YogaMonks during 2009-2016. Mithila now explores and continues to develop the Hatha Vinyasa Yoga Method and Sadhana Teaching of YogaMonks. Mithila owns Lotus Lectures AB, a company providing YogaMonks Sadhana Courses, workshops, retreats and YogaMonks Teacher Trainings in the home base of Gothenburg, Sweden and worldwide.

Founder/Creative Director Lotus Lectures AB
Senior Teacher/Teacher Trainer in YogaMonks
Yoga as a full-time vocation since 2006
Body Worker/Therapist in Swedish classic massage
Writer and Dancerfredagsyoga

7 juni kl 17.00-18.15

Avsluta veckan med skön yoga på Imago med Lina. Vi gör mjuk Hatha yoga i ett lugnt, skönt flow för att sträcka ut veckans stela muskler. I slutet stannar vi lite längre i vilande positioner för att också ge bindväven tid till förbättrad blodgenomströmning. Passet avslutas med en andningsmeditation för att skapa balans i nervsystemet och grunda dig inför helgen.

Passet är för alla, erfarna som oerfarna yogis, då du uppmuntras i att anpassa rörelserna efter din förmåga. Efter yogapasset är du välkommen att stanna en stund på en kopp te och lite frukt som ingår i priset. 

Varmt välkommen!
Lina

Kostnad: 200 kr eller ett klipp på ditt klippkort

Anmälan till lina@imagoyogastudio.se

Kurs i Spädbarnsmassage
nya kursdatum i höst

Kärleksfull beröring
Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av huden, kroppens största sinnesorgan.
Snarare än en behandling är spädbarnsmassage en upplevelse av kommunikation, glädje och innerlighet. En stunds avslappning och välbefinnande för både förälder och barn där anknytningen stärks. Massagen kan sedan vara en underbar tillgång för kontakt och välbefinnande för dig och ditt barn många år framöver. 

Barnet kan vara från 1 månad upp till ca 6 månader. Innan barnet börjar krypa är en bra riktlinje.
Du masserar ditt barn och instruktören visar på en särskild docka utformad för ändamålet.  Du lär dig nya strykningar varje vecka, med gott om tid för frågor och repetition.  Ingen fara om barnet sover, det finns fler dockor som går bra att lära sig strykningarna på. Atmosfären är lugn och tillåtande. Vi anpassar oss efter barnets behov.

Kursen består av:
Massagestrykningar.
Strykningar som kan avhjälpa magknip.
Teori om spädbarnsmassage.
Olika diskussionsämnen varje vecka.
Massagesagor: sagor och strykningar i kombination, för det växande barnet( ca 2-5 år).
Fika och samtal.
Erfarenhetsutbyte och umgänge med andra föräldrar.
 

*

När: 5 februari-5 mars, kl 11.00-12.30.
Pris: 1200 kr (inkl. material, oljor samt fika).
 
Läs mer: www.maderakka.se

Bokningar och frågor 
Frida Widlund, Maderakka tel: 070- 24 72 142
Massageterapeut, yogalärare, instruktör i spädbarnsmassage.
Utbildad på Axelssons Gymnastiska Institut, Göteborg i enlighet med IAIM, Internation Association of Infant Massage.
Medlem i Föreningen för spädbarnsmassage, F.I.S.
 

Yin YOGA TT - Yogafilosofi & taoism
- 30 timmar

Vi på Imago är glada att fantastiska Klaus Surya Kontis kommer att hålla en av sina utbildningar i Alingsås!

Retreatliknande lärarledd fortbildning i filosofi om 30 timmar. Två pass yin yoga per dag á 90 minuter ingår.

När: 9-11 augusti (ca 9-17 alla dagar).
Pris: 5500 kr
Öppen för alla som har intresse för yogafilosofi och särskilt i Taoism.
Inte enbart för (yin-) yogalärare.

Läs mer på yinyogameditation.seoch ta kontakt med Surya för frågor och anmälan.

Surya har lång erfarenhet av yoga och livsåskådningsfrågor, är en inkännande pedagog som med humor och mycket värme, guidar och skapar ett härligt klimat.
Eva på Imago har gått flera av hans utbildningar: evas.yoga@telia.com

 

Historien om ditt liv

5 söndagar á 2 Timmar
5 maj -30 juni (varANnan söndag)
 

Vi är alla sökare på vår egen väg. Många vägar vi vandrar på i livet gör vi av gammal vana.  Att leva är att utvecklas och utveckla - att förändra och förändras. Om du inte söker kan du inte hitta nya vägar.

Man kan studera många kloka texter och berättelser. Men jag tror den historia vi kan lära oss mest av att studera är den du hela tiden skriver på själv - omedvetet eller medvetet. Om 5% av vårt medvetande är medvetet så finns det en hel del berättelser i dig som vilar i det omedvetna. För även om du inte skriver ner dina inre berättelser på ett papper pågår hela tiden ett meningsskapande i huvudet. Vi binder ihop orsak och verkan och skapar en sanning som nödvändigtvis inte är ”rätt”. Forskning har visat att hjärnan inte bryr sig om om något är sant bara vi får ihop det. Så får vi ihop något annat - skapar en ny mening  av det som har hänt oss - och gör det så övertygande att vi tror på det kan vi stärka oss själva.

Få en överblick över delarna i ditt liv som tillsammans skapar en historia som du både är medveten och omedveten om. Vem är du trots din historia. Vem är du tack vare din historia?

Vi tar hjälp av olika skrivövningar, kreativ visualisering/meditation och samtal. 

VAD
Ett laboratorium och tillåtande rum för att undersöka vilka berättelser du berättar för dig själv. Vad som går på repeat och en chans att komma vidare.

VARFÖR
Detta kommer ge dig mer självmedkänsla. Vi kommer inte fokusera på den objektiva sanningen (finns den ens?) utan det du upplever har hänt har faktiskt hänt i din kropp oavsett om det är ”sant” eller inte.
Det här är ingen terapi, men arbetet är terapeutiskt då det ger en chans att undersöka och öka utrymmet i ditt inre. Öppna upp några fönster, vädra ut och omvärdera.

HUR
Genom att odla NYFIKENHET gentemot dig själv och dina tankar. Du skall inte skriva en bästsäljande roman utan öva på att använda skrivandet som verktyg; genom att kommunicera med dig själv från hand till hjärna skapar du nya vägar för dina tankar och känslor och blir mer närvarande här och nu.

TID: 15:30-17:30
Ämnen vi täcker in:
5 maj :  Vad finns det för historier gömda i ditt liv?  Vilka är dina sanningar?
19 maj: Livets dramaturgi är berättelsens dramaturgi
2 juni : Rollerna i ditt liv
16 juni: Historien i din kropp
30 juni:  Att skriva en ny historia och blicka framåt. 

Pris för kursen: 1.625 kr
Anmäl dig till maria@studiovira.se
 

Historien om ditt liv- workshop hemma hos dig
1-3 timmar
 

Hyr in en inspiratör till din kväll med vänner och lär känna varandra ännu bättre. 

Jag kommer till dig och berättar om de förändringar och upptäckter jag gjort i mitt liv de senaste två åren. Vår gärna älskar historier och den bryr sig egentligen inte om om det är sant bara den få ihop de röda trådarna. Jag berättar om hur man kan bli beroende av drama, av problem och hur historien vi berättar om vårt liv ständigt förändras beroende på vilka reaktioner du får från de som lyssnar på dig.

Ni kommer få olika uppgifter under föreläsningen och få syn på hur olika programmerade ni är med sanningar och verklighetsuppfattning. Vilka roller du vanligtvis spelar i ditt liv? Hur en historia är uppbyggd och hur kan det vara ett hjälpmedel när du vill skapa en ny historia om ditt liv - en som är mer stärkande?

Efter föreläsningen finns det möjlighet att tillsammans spegla då-nu och framtid genom tarotkortens värld. Detta för att hitta de omedvetna historiens som finns i dig. ( trots allt är 95% av vårt medvetande omedvetet och behöver fantasi och överraskning för att titta fram.

Workshopen är ca 3 timmar.

Förslag på upplägg i samband med att ni ordnar en middagsbjudning hemma:

kl.17-18 föreläsning med övningar. 
kl. 18-19 Ni äter förrätt medan vi pratar vidare.
kl. 19-20 Vi ser på era liv genom tarotkortleken.
kl. 20.00 Jag lämnar er tillställning och ni kan äta middag och prata vidare kring allt som har kommit upp. 

Pris: 350 kr inkl moms per person. 
Endast föreläsning (1,5 h) 175 kr per person
minst 4 deltagare. 

maria@studiovira.se
0736-413146