Imagologga beskuren

Om oss

Imago, om vårt namn
En imago är en fullt utvecklad insekt i det enda stadie där den kan ha vingar, som t ex en Trollslända. Med de skira, till synes bräckliga vingarna, bär en trollslända en enorm inre styrka och mod. Den symboliserar förändringar, självförverkligande med mental och känslomässig mognad, att gå sin egen väg och se sanningen och att förstå den djupare meningen med livet.  Alla dessa värden passar fint in på vad yoga och meditation gör med individen, transformation!

Imago är en vacker oas, som ska vara ett  andningshål där du kan slappna av och fylla på med ny energi i både kropp och sinne och även du kan få vingar och lära dig flyga på livets vindar.

Imago yogastudio står inför en spännande utveckligen och FRÅN OCH MED JANUARI 2018 kommer vi bredda vårt utbud där du som medlem kommer kunna botansiera bland olika utrycksformer inom yoga, behandlingar och vägledning.

Välkommen! 

Lina Gottschlag

Yoga har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas då båda mina föräldrar har utövat det under min uppväxt. Jag gick min första kurs 1994 i Köpenhamn, när jag bodde där. Ett av de mest intressanta ämnen jag vet är att försöka förstå människan, denna komplexa varelse, och mitt intresse ligger både på det fysiska, psykiska och andliga planet. Jag är övertygad om att man inte kan dela upp människan i olika delar, man måste ha en holistisk syn. Efter många års arbete som specialistsjuksköterska inom psykiatri växte min längtan att koppla ihop psyket, kroppen och det andliga. Jag har alltid haft en passion för människans egna självläkande processer och yoga blev då ett naturligt verktyg. Jag är utbildad terapeut och lärare i MediYoga av Pär Krutzén. Hathayoga har jag lärt genom yogalärare Eivor Evertsson och har även gjort 200 h RYT med inriktning Hatha och Ashtanga i Rishikesh, Indien. Jag har gått Steg 1 och 2 i kursen Stress & Utbrändhet med Elisabeth Engqvist. Jag undervisar i MediYoga på Imago yogastudio och håller enskilda sessioner och personlig yoga. Jag arrangerar även yoga- och vandringsresor till Nepal och Marocko (se RESOR) och retreats.

Välkommen med anmälan till kurser/enskilda sessioner/retreat/resor på
lina@imagoyogastudio.se
+46 768 067113 

Hanna Jorlöv

Jag har arbetat som barnmorska sedan 2010 och har tidigare även arbetat som sjuksköterska och massageterapeut. Yoga har funnits i mitt liv i ca 5 år och till en början var det för min egen utveckling. Därefter märkte jag hur det påverkade mig och kände att jag skulle kunna använda yoga i mitt arbetsliv som barnmorska, vilket ledde till att jag hösten 2014 påbörjade en utbildning till MediYoga- och gravidyogainstruktör. Jag undervisar i GravidYoga på Imago.

Anmälan till mina kurser gör du till 
hanna.jorlov@gmail.com 

Eva Rundberg

Jag har utövat yoga i 10 år och har praktiserat många yogaformer genom olika kurser, workshops och på resor. Det har varit lite en grej att testa olika genrer och söka i yogadjungeln för att sedan, efter en yogaresa till Indien, bestämma mig för att utbilda mig till yinyogalärare. 
Det är tydligt för mig att just den mjuka långsamheten och det prestations och-kravlösa i yinyogan, verkligen ger effekter för att hantera livet. Yoga är mitt stora intresse, men jag har också ett annat yrkesliv. Jag är sjuksköterska/barnmorska och arbetar med det viktiga området sexuell hälsa, just nu på utbildnings- och utvecklingsnivå. Den medicinska bakgrunden med kunskaper inom anatomi och fysiologi är betydelsefullt i båda jobben.

Anmälan till mina kurser gör du till
evas.yoga@telia.com 

Maria Eng

Jag har praktiserat olika former av yoga i 18 år. Jag är precis klar med min 200 h yogalärarutbildning hos Anja Bergh inom Embodied Flow: en yogaform som baseras på Hatha yoga, somatisk rörelse, upplevelsebaserad anatomi, filosofi och psykologi. Jag undervisar varierade klasser med olika system som fokus tex, muskler, organ, skelett, filosofiskt teman, chakran, de fem elementen.

Närvaro, nyfikenhet och ödmjukhet är mina ledord.

I mina yogaklasser betonar jag hela människan (kropp, sinne, själ) genom mjuka flöden - som ger en känsla av smidighet, lugn och kreativt flow - varvat med positioner som hålls lite längre.
Klasserna anpassas för att möta dig där du är just nu. 

Följ med mig på en upptäcksresa genom din kropp och ditt sinne där jag guidar dig utifrån vad jag själv upplevt och var jag är i min egen praktik.
Jag jobbar också som regissör, filmare, författare, projektledare och filmpedagog.

Läs mer om mig på www.studiovira.se
Anmälan till mina kurser gör du på
maria@studiovira.se


 

Josefine Lindvall 

Jag är en livsbejakande person som alltid har tyckt om människan och helheten i livet. Att få ge är en stor del utav mitt jobb som massör. Lika viktigt är det att känna in och lyssna på vad kroppen säger. Att hitta balansen. Jag utbildade mig till klassisk massör i mitten av 90-talet på GGI, Göteborgs gymnastiska institut. Därefter jobbade jag privat som massör och på Hagabadet. Då mitt intresse för olika kulturer är starkt reste jag i många år och fick ta del av olika kunskaper som bidrog till en fördjupning av livet i stort. Utbildade mig inom dokumentärfilm och regi och jobbade med det i över 10 år. Fotografi och mötet med människan är viktigt för mig. När magi uppstår, en bild ett skeende och ögonblicket. All denna erfarenhet och kunskap bär jag med mig till nya äventyr. 
Jag har alltid kännt en längtan till det sinnliga, djupet och stillheten därför vill jag nu ge massage igen i en vacker miljö på Imago yoga studio. Skapa en fin stund just för dig. 

Välkommen att boka på josefinedelfin@gmail.com  

Anneli Fridfelt

Jag har utövat olika former av yoga sedan 2005 och är Internationellt Certifierad lärare inom Kundaliniyoga och Meditation, samt inom ISHTAyoga (som är en variant av hatha yoga). Yogan jag lär ut är främst inspirerad av Kundaliniyogan. Kundaliniyoga handlar mycket om att mjuka upp, stärka och göra kroppen smidig – men det är även en meditativ yogaform där upplevelsen av kroppen och sinnet står i fokus. Andningen är en viktig del av kundaliniyoga. Denna yogaform är mycket bra mot stress och för att lära känna sitt inre. 

Anmälan till mina kurser gör du på 
anneli_borg@hotmail.com 

Ola Gottschlag

Jag har många års erfarenhet med meditation-, yoga-, avspänning- och andningsövningar. Jag är utbildad pedagog, yogalärare och mindfullnessinstruktör och kommer hålla klasser i olika meditationer och andningstekniker, även avspänning.
Varför? Jo, för att bättre kunna förhålla sig till livets alla skiften.
Jag inspireras av Eckhart Tolles filosofi.

Anmälan till mina kurser gör du på
olagottschlag@gmail.com
 

Malin Helltén

Kraniosakral osteopati är en mjuk behandlingsform och kan verka lindrande mot de flesta fysiska och även psykiska besvär, även vid inflammatoriska tillstånd och symptom relaterade till stress. Behandlingen utförs av Malin Helltén i lugn miljö på Imago yogastudio (centala Alingsås) eller i behandlingsrum vid Vikaryd, Alingsås. Under utbildningstiden till diplomerad kraniosakralterapeut 2017 erbjuder Malin elevbehandling till rabatterat pris. Behandlingstider kan variera, men tiderna på Imago är främst fredag eftermiddag/kväll och söndagar från och med årsskiftet.

mnistillness@gmail.com

 

Marita Lind Svensson

John Lennon sa att ”Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat”.
Att lära sig mindfulness är ett sätt att inte låta livet gå oss förbi. Vi blir närvarande i det som är, just nu, såsom det är. Och när vi lär oss det, minskar den oro och stress vi bär på och vi förmår att njuta av mer livet och förhålla oss till det som gör ont.  
Jag har många års egen erfarenhet av meditation och är utbildad mindfulnessinstruktör, steg 1 och 2. Som ledare är jag lugn och trygg och lever som jag lär. Jag drivs av en tro på att om du själv mår bra så kommer också din omgivning att må bra och på så sätt, som ringar på vattnet, skapar vi en bättre värld. 
Under våren 2018 kommer jag att hålla kurser i mindfulness på Imago Yogastudio. 
 
Läs mer om mig på www.onepiecetopeace.se
Anmälan till mina kurser gör du på
marita.lind.svensson@gmail.com