Imagologga beskuren

shinrin-yoku (skogsbad)
5 OKTOBER kl 10.00-14.00

Varmt välkommen på denna dagsretreat där vi låter naturen och meditationens läkande kraft få genomsyra oss på en vacker vandring i medveten närvaro. Shinrin Yoku är en Japanskt term och betyder att "ta in skogsatmosfären med alla sinnen" så med andra ord, vi tar ett skogsbad. 

Vi möts på Lilla Imago, Gamla Vänersborgsvägen 28H kl 10.00. Det är en tyst retreat, en tyst vandring och vi stannar upp på flera ställen för meditation. 

Ha på dig kläder efter väder, egen matsäck och sittunderlag. Vi avslutar med te och fruktstund och ett lugnt yogapass på Lilla Imago.

Varmt välkommen!
Lina

OBS! Senast anmälningsdatum 4 oktober

Kostnad: 350 kr (frukt och te i studion ingår)

Anmälan till lina@imagoyogastudio.se 

mobil 0768 067113

 

retreat 26-27 oktober på vackra jacoba kursgård i fåglum

Välkommen på en tyst och sinnlig retreat med meditationsvandring, spa och yoga. Det blir ett dygn för dig som behöver återhämtning och nyladdning av dina energier. Maten som serveras är lagad på ekologiska grönsaker och kärlek och är sprängfylld av näring och energi. Smoothies, nyttiga drinkar, frukt och te kommer också finnas tillgängligt hela dagen.

Lördag
Kl. 10.00 Incheck, det serveras Té, frukt o smoothie
Kl. 11.00 Shinrin Yoku (japanska) eller som vi kallar det på svenska- skogsbad, är en lugn vandring vi tar genom skogen där vi iaktar och uppmärksammar naturen och träden genom alla våra sinnen. Forskning visar på att skog och natur ger oss människor läkning ända in på cellnivå.

Kl 13.30 Lunch
 

Kl 15.00 Bastubad och tvagningsritual finns det möjlighet att göra efter lunch. Jacoba har en vackert liggande bastu med utsikt över ängarna. Bastun är byggd av lera och utsöndrar hälsosamma mineraler. Upplev den sköna och utrensande effekten det har på kropp och sinne med en japansk tvagningsritual. Kvällsmaten serveras vid 18-tiden och du kommer här få lite tips och råd på hälsosam kosthållning.

Kaminen tänds upp på kvällen efter middagen och vid 21-tiden gör vi en lugnande meditation till knastret av brasan. Mobilerna sätts på ljudlöst detta dygn. Detta för att vi ska kunna få ordentlig paus från det som ofta stör vår hjärnaktivitet och gör oss utmattade. Men ta gärna med dig anteckningsbok ifall du har reflektioner som behöver skrivas ned.

Söndag
kl 06.00 Té
Kl 06.30-8.00 Sadhana (yoga/meditation) 
Kl 08.30 Frukost
Kl. 10.00 Utcheck

Ta med egna sängkläder och handduk/badhandduk. Varma kläder och skor för skogspromenad (och regnkläder!) Mjuka kläder för yoga och meditation (träningskläder behövs ej). Tofflor för inomhusbruk och en filt till vår kvällsmeditation.

1200 kr

Anmälan till lina@imagoyogastudio.se

Max 7 personer